Siedätyshoito 2013 -15

Täydennys info heti alkuun: Uusimmat päivitykset tässä sivussa on tekstin loppupuolella, joten sivun loppupuolella. Viimeisin siedätyshoito-päivitys on kirjoitettu. 26.11.2018.

Blogin uusi lehti kääntyy 22.5.2013 kun otan ja tarkkailen siedätyshoidon tehon toteutumista, toimiiko lääkärin minulle määräämä siedätyshoito-lääke Grazax vai ei, sen pitäisi näkyä tämän kesän aikana. Aluksi Grazaxista, kyseessä on kotona päivittäin suun kautta otettava siedätyshoitolääke heinä-allergiaan, pääasiassa Timoteihin. Tabletti otetaan päivittäin, kielen alle, sillä se liukenee suuhun, sivuoireita voi olla joten ensimmäinen kerta pitää ottaa sairaanhoitajan läsnä ollessa. Myös kotona pitäisi hätätapauksissa olla varauduttu allergisiin reaktioihin asianmukaisella lääkekaapilla ja varusteilla... Yksinkertainen ja helppo, ei tarvitse siedätyshoito-piikkejä. Jollei allergia ole ensimmäisellä kesällä helpottanut, ei hoitoa kannata jatkaa. Hoito aloitettava hyvissä ajoin ennen seuraavaa siitepölykautta. Itse aloitin vuodevaihteessa, mikä jo hyvin riittävä, 3kk olisi muistaakseni suositus... Kannattaa selvittää lääkäreiltä. Lääke on kumminkin aika kallis, 78€/1kk, mukana jo huomioitu kela-korvaus... Kuuluu apteekista saamani tiedon perusteella kumminkin sellaisen hoidon piiriin että vuotuisen omavastuun täytyttyä Kela korvaisi ylimenevän osuuden. Laskeskelin että se tarkoittaisi 2-4 kk lääkkeitä, mutta mitään varmaa en tästä mene sanomaan... Asia tulee selvittää Kelasta tai Lääkäriltä. Oma painotukseni onkin tarkkailla ja tuoda esiin omia kokemuksia kyseisestä siedätyshoidosta...
Aloitettuani kuurin sivuoireina itse huomasin pientä pistelyä/kutinaa kielen alapinnalla. Myöhemmin myös kielen alapuolella turposi hieman ja tätä jatkui jonkin tovin, kuurin syömistä jatkaessa kumminkin n. 3kk kohdilla kyseiset oireet katosivat aika perusteellisesti, joskus satunnaista kutinaa/pistelyä on esiintynyt, mutta ei pahasti. Tätä oli ennakoitu lääkkeen ohjeissa siten että sivuvaikutukset/haittavaikutukset rauhoittuisivat n. viikon kuluessa hoidon aloittamisesta, itsellä ne vasta pahemmin alkoivat ilmaantua tuolloin.. Ensimmäisen kuukauden ajan oireet pahenivat, mutta pikku hiljaa hellittivät ja loppuivat lähes kokonaan. Kuuluin varmaan yleisten oireiden piiriin ennemmin kuin hyvin yleisten piiriin, sillä 1:100:sta olevien oireiden piiriin kuului pistely, rakkulat, suun ja kielen turpoaminen, aivastelu.. Hyvin selkeät ja kiitettävän hyvät ohjeet, lisäksi lääkärit tietävät lääkkeestä kohtuu mukavasti. Unohtunut tabletti pitää ottaa sen päivän aikana, mutta tärkeintä on ettei lääkettä oteta yliannostusta, eli jos on eilisen tabletin unohtanut, niin ei pidä ottaa eilisen lisäksi sitten sitä tämänpäiväistä tablettia, eli vain yksi tabletti per vuorokausi, luonnollisesti noudattaen ohjetta sen mukaan mitä lääkäri on potilaalle kirjoittanut. Sivuvaikutuksia tuli itselleni joten en halua ottaa selville mitä tupla-annos voisi aiheuttaa... Painotan edelleen että en ole lääkäri, kerron vain omista kokemuksista tästä siedätyshoidosta ja seuraan vaikutuksia tämän kesän ajan, hoitopäätökset tulee tehdä lääkärin vastaanotolla.. Reseptin ohjeissa todettiin myös että mikäli suussa on paha tulehdus niin lääkkeen käyttöä olisi syytä välttää, myös jos suusta on poistettu hammas, tulisi käyttöä välttää...
Toukokuu koitti, ja puut, pensaat, ojanpientareet alkavat viheriöimään... Itselläni on allergiaoireita todettu lievästi koivulle sekä erittäin lievästi pujolle, kaikista pahiten heinälle. Nyt, 22.5. ei vielä allergiaoireita ole ollut laisinkaan, ei koivulle eikä toistaiseksi heinällekkään. Siitepölytiedotteita voi seurata Forecan sivuilta. Heinän kukinta on vasta alkamassa, koivun kukinta on täydessä vauhdissa. ennakkoon keväällä/ loppu-talvella siitepölykaudesta ennakoitiin eri lehdissä helpompaa mitä viime vuonna oli. Viime kesä olikin itselläni yhtä tuskaa, silmät kutisi ja koko kesä meni flunssaisessa olossa heti kevään koittamisesta syksyyn saakka. Mielenkiinnolla siis tulen seurailemaan miten siedätyshoito tehoaa vai tehoaako se. Pujon ja koivun rajaan pois, pujoa voi torjua tuhoamalla niitä repimällä tai myrkyttämällä. Allergisen kannattaa myös hyödyntää luonnon tarjoama "ilmaisapu", eli sateen jälkeen siitepölymäärät ovat tippuneet ja on tilapäisesti helpompaa, tällöin kannattaa ottaa ilo irti ja suunnata ulos =)
-AJ 22.5.2013.

Allergia-tilanne päivitys 31.5.2013

Heinät on alkaneet kukkimaan ja allergiaoireitakin on tullut havaituksi. Kumminkin heti todettava että oireet ovat murto-osa siitä mitä viime ja edellis kesällä on ollut. Oireina on ollut nenän tukkoisuus, aivastelukohtaukset ja hieman silmien kutina... Kumminkin, oireet ovat erittäin lieviä olleet joten tähän asti voinee todeta että allergiaoireet ovat vähentyneet huomattavasti. Todettava myös että osa oireista saattaa johtua siitä kun sireenit ja omenapuut ym. puut ja pensaat kukkivat ja tuoksuvat hyvin voimakkaalle... Jotenkin hajuaisti huomaa poikkeuksellisen voimakkaasti nykyisin kyseiset puut ja pensaat... Mutta mutta, osa oireista on selvästi vähän heinästäkin johtuvia, mutta verrattuna viime- ja edelliskesiin esim. sisätiloihin siirtyessä allergiareaktio katoaa ihan 5-15 minuutin päästä kokonaan kun se viime kesällä pahimmillaan jatkui tunnin pari erittäin pahana. Siis positiivisesti vähentynyt allergia. Tosin allergiakausi heinän kukinnan osalta on aluillaan, mutta... No, ennusteen katsoin läpi ja heinän kukinta on vasta yhden H-merkin arvoista, sama ennuste seuraavalle 5 päivälle joten odottelen mielenkiinnolla mihin oireilu pahimmalla heinän kukinnan aikana päätyy... Selvitän vielä että voiko tuota cetirizin-ratiopharm allergialääkettä käyttää siedätyshoidon aikana... Toisaalta, eipä siitä juuri ollut hyötyä ennenkään joten mitä sitä nytkään... Mutta, aika näyttää onko puiden ja pensaiden kukinnoilla omaa sanottavaansa tähän oirehtimiseen, kiitettävää kyllä että oireet ovat lieviä ja häviävät sisätiloihin siirtyessä nopeammin. Koko aika ei ole sellaista sairasta oloa, mitä oli viime kesällä... Jos sellainen tulee niin siedätyshoidon jatkaminen olisi turhaa... Mielenkiinnolla jään siis seurailemaan, mihin kehitys tästä etenee...
-AJ

Allergia-tilanne päivitys 4.6.2013

Heinät kukkii mutta pahempia oireita ei tunnu olevan. Viime päivityksen jälkeisillä päivillä vasta eilen oli taas pahempia oireita, mm. enemmän aivastalua, nenän tukkoisuutta ja kutinaa. Mutta, muilla päivillä ei ole ollut sitäkään ja oireet ovat kadonneet hyvin nopeasti. Huomasin että kun ottaa siedätyshoito-lääkkeen heti herättyä, saa päivän annoksen ja päivä sujuu vähän mukavammissa merkeissä. Forecan sivujen ennuste ennustaa että lähipäivinä heinän siitepölymäärien pitäisi pudota, ne ovat olleet eteläisillä alueilla 2 H:n merkillä ja länsirannikolla Ouluun ja Lappiin koivu on ollut 2 tai jopa 3 K-merkillä, niissäkin määrät pitäisi tippua alemmas. Kannattaa seurata tiedotteita. Mutta, kyllä hoidosta on ollut huomattavasti apua ja aion jatkaa sitä jatkossakin. Pieniä oireita tulee, mutta johtunevat varmasti siitä että hetkellisesti siitepölyarvot ovat korkeammalla tasolla mitä lääkityksen antama teho on tuonut. Mielenkiinnolla odotan jatkoa että mihin tasoon heinä-allergia jää loppujen lopuksi.
-AJ

Allergia-tilanne päivitys 10.6.2013

Heinän kukinnan taso on kovimmillaan parhaillaan, 3 H-merkkiä Etelä-Suomessa, mutta ilman pitoisuudet ennusteen mukaan ovat pieniä, hetkellisesti suuria. Itse olen oireillut välillä edelleen tässä välillä, mutta lähinnä oireet ovat olleet aivastelu-kohtauksia ja mitään siitä pahempaa ei ole ollut.. Ehkä hieman nenän tukkoisuutta, mutta enimmäkseen oireet olleet tosi vähäisiä. Löysin hyvän siedätyshoito-sivuston johon kannattaa tutustua. Siitepölytiedotteet laatii Turun yliopiston Aerobiologian yksikkö, jota kannattaa seurata. Myös tabletti-siedätyshoitoon liittyvistä kokemuksista löytyi siedätyshoito-sivustolta hyvä linkki. Suosittelen lämpimästi tutustumaan sivuihin =)

-AJ

Allergia-tilanne päivitys 29.6.2013

Heinän kukinta on 2-H:n arvoinen eteläisillä alueilla Forecan tiedotteen mukaan ja keski- ja pohjois osissa maata 3-H:n arvoisia... Sateet laskevat pitoisuuksia ja mitä itse katselin lähiympäristöä, niin näyttäisi että pahin heinän kukinta on ohi, uutta pientä kukintoa tulee läpi kesän mutta pahin olisi menemässä ohi. Täytyy todeta että allergialääke on auttanut kiitettävästi, oireita ei ole ollut enää lainkaan, ei edes niitä pieniä joita havainnoin tässä jo aiemmissa päivityksissä. Kiitettävä arvosana annettava kyllä tälle siedätyshoidolle.

-AJ

Allergia-tilanne päivitys 30.7.2013

Heinän kukinta on laskusuunnassa, etelässä vähäisempää mitä pohjoisempana ja heinän kukinnan toinen aalto on maltillisesti meneillään, pujon kukinnan kausi on parhaimmillaan. Sateet laskevat siitepölyarvoja. Todettava heinäsiedätys-hoidosta että se on toiminut hyvin, kylläkin itse olen nyt vähän reagoinut ehkä pujolle sillä olen sillekkin allerginen, mutta vähäisemmin mitä heinälle. Olen vain huomannut joitain allergiaoireita johon lääke ei ole purrut, mutta heinän osalta Grazaxs toimii kiitettävästi. Kesän 2013. siedätyshoito-seuranta on ohi, pahimman heinän kukinnan ajan seuranta oli tarkoitus tehdäkkin. Kiitos siedätyshoidosta kiinnostuneille ja kävijöille ja todetaan samaan hengenvetoon, että tarkoitus on seurata jälleen ensi kesällä hoidon vaikutuksia, lääkettä kun pitää lääkärin kertoman mukaan syödä 3 vuotta niin luonnollisesti seurantaa jatketaan, toki myös tarvittaessa tulevien syys- ja talvikuukausien aikana jos aihetta on, mutta pääasiallisesti heinän kukinnan sesonki-aikana.

Allergia-tilannepäivitys 23.2.2014

Siedätyshoito jatkuu, ja kohta alkaa kevät lähestymään. Jos siis haluat allergia-vapaan kesän niin siedätyshoito olisi aloitettava ihan näinä päivinä, kevät ja kesä on tulossa kovaa tahtia... No, vuodenvaihteessa, Joulukuun puolivälissä hieman oli omia ongelmia apteekin kanssa siedätyshoito-lääkkeen omavastuu-osuuden kanssa, eivät olleet yksityisessä, ketjuun kuulumattomassa apteekissa suostua myymään allergialääkettä minulle omavastuu-hintaan, vaikka se vielä selvästi kuului... No, viikkoa myöhemmin menin uudelleen yrittämään Yliopiston Apteekkiin, jossa ihmeteltiin saamaani kohtelua... Sen lisäksi, myivät minulle 2 kk Siedätyshoitolääkkeet 1 omavastuu-osuuden hinnalla! Näin ollen en tammikuussa hakenut lääkettä apteekista laisinkaan, vaan saan nyt vasta ostaakkin seuraavan erän siedätyshoito-pillereitä. Kallis lääke, mutta tuo viime vuoden puoleinen omavastuun täyttyminen ja sen tuomat edut toi itselleni varmaan 3 ellei jopa 4 kk lääkkeet, 2 max 3 omavastuun hinnalla... Joten, itse suosittelen lämpimästi käyttämään Yliopiston Apteekkia. Tuntuu olevan laadukkainta palvelua mitä apteekista saa, kun muihin apteekkeihin vertaa!!
Siedätyshoidossa yksittäisiä tabletteja on näin talven aikana unohtunut muutamia kertoja ottaa, ei se mitään, talvella se ei ole niin paha juttu, mutta kesällä sen kyllä huomaa jos joku pilleri jää välistä pois. Kumminkaan en suosittele jättämään 2-3 pilleriä välistä, sen kyllä sitten huomaa kun Grazaxin ottaa... Oireita joita siedätyshoidon alussa itsellä oli, on tuolloin saattanut olla. Näinkin on siis minulla valitettavasti käynyt, mutta, hyvä tietää niin yrittää pitää kiinni siitä että tulee joka lääke syötyä silloin kun kuuluukin. Hyvää kevään odottelua!!

Allergia-tilannepäivitystä 27.5.2014

Nyt kun Koivut ja kaikki muutkin puut, pensaat kukkivat täyttä päätä, tai no, osa on kukkinut, on ollut itsellä tarve taas napsia aika ajoin Cetiriziniä allergiaoireiden vuoksi... Heinien kukinta on juuri aluillaan joten Grazaxin syöminen on päivittäin ehdoton, siitä on heinistä Timoteihin apua ollut itselle viime kesän pohjalta katsottuna paljon, ja uskoisin että tälläkin kesällä tämän kevään ja alkukesän kukkien kukkimisten jälkeen hyödyn siitä merkittävästi. Valitettavasti Koivuille ja monille muille kukkiville yliherkkyyttä minulla on, joten ne ovat pakottaneet ottamaan Cetiriziniä... Myös edelleen nurmikon leikkaamisessa lähtevä tuoreen Ruohon tuoksu ei tee hyvää, saa aivastelemaan ja olon tukkoiseksi & kamalaksi. Suosittelen muillekkin allergiaoireista kärsineille selaamaan siitepöly-tiedotuksia säännöllisin väliajoin.

Omasta mielestäni tämän vuoden kevään kukinta on ollut todella runsasta ja voimakasta, kaiketi johtuu leudon talven ja viime syksyn sateiden ansiosta... Pohjavedet ovat olleet kevään ajan hyvällä tasolla että puut ja pensaat ovat vettä saaneet riittämiin ja kukinta ryöpsähti täyteen rehoitukseensa... Kumminkin tämä vaihteleva kevät /alkukesä on ollut osin puille ja kasveille petollinen... Mm. luulen, että pähkinäpensaiden pähkinäsato kärsi kukinnan alla tulleen pienen takatalven vuoksi ja sen vuoksi pähkinöitä on tulossa paikoittain erittäin vähän. Viileät säät pitkitti myös monien puiden ja pensaiden kukintaa ja sitten iskenyt lämmin hellejakso sai kaikki puut ja pensaat yhtä aikaa kukkaansa... Eli, mehiläisille on riittänyt kukkia kiitettävästi, mikä taas toi pölytyksen runsauden... Ja osa kukista mahdollisesti on jäänyt pölyttämättä, mikä näkyy syksyn sadoissa. Allergian suhteen tämä ei ole merkityksellistä kuin sen kukinnan ajalta, tosin positiivisessa mielessä kun kukinta on nopeasti ohi, häviää oireetkin suht koht nopeaan pois.

Allergia-tilannepäivitystä 14.6.2014

Heinien kukinta on ollut täydessä vauhdissa jo parisen viikkoa, joten aika tehdä yhteenvetoa viime päivityksen jälkeisestä ajanjaksosta. On todetta, että heinien osalta ei ole ollut minkäänlaisia allergiaoireita ainakaan tähän asti kesää, tosin cetiriziniä on joutunut ottamaan kun kaikenlaiset puut ja pensaat ovat erittäin voimakkaasti kukkineet tällä kesällä... Tilanne on nyt rauhoittunut siltä osin ja viime päivien sateet ovat laskeneet siitepölymääriä, niin tullut pysyteltyä vain Grazaxissa... Mitään sivuvaikutuksia ei ole enää ollut joita oli reilu vuosi sitten, kun olin aloittanut siedätyshoidon eikä edes silloin, jos on unohtunut joku tabletti jollain päivällä ottaa. Aamuisin herätessä on enemmän ollut kyllä aivastelua ja "nuhaisuutta", mutta se on hävinnyt nopeasti ja voi johtua myös jostain muustakin kuin allergiasta, vaikka itse epäilenkin allergiasta johtuvaksi... Mutta, merkittävästi pienempi murhe siihen verrattuna mitä elämä oli ennen siedätyshoitoa. Tämä sivu sai positiivista ja mukavaa palautetta, on erittäin mukavaa, että olen voinut olla avuksi tämän blogini kautta ja jakaa kokemusta Grazax siedätyshoidosta, toivottavasti hoidosta löytyy apu kaikille sen aloittaneille. Jos siis heinäallergiasta kärsii, kannattaa muistaa aloittaa hoito 3-4 kk ennen seuraavaa kesää, niin hoidosta saa apua tulevalle kesälle.

Allergia-tilannepäivitystä 25.8.2014

Kesä 2014 meni aika mukavissa merkeissä, jos viime kesällä hieman heinä aiheutti pahimmilla hetkillä oireita, niin tälle kesälle ei niitä enää juuri tullut. Pahimmilla päivillä saattoi olla oireita, mutta, olin niillä sitten jättänyt Grazaxin väliin, eikä sen vuoksi sitten ehkä hoito kyseisille päiville tehonnut... Nyt elokuussa on ollut muutamia päiviä useammin taas kun tabletti on unohtunut, mutta, parhaan mukaan niitä on pyritty syömään. Myös Cetiriziniä on tullut ostettua lisää ja käytetty ajoittain, lähinnä muiden kukkivien vuoksi, mutta nyt Pujojenkin lopetellessa pian kukintojaan on se tullut jätettyä enimmäkseen taas pois. -Ensi kesällä uudestaan. En ole hirmuisesti tällä kesällä seurannut siitepölypäivityksiä, sen verran hyvin on siedätyshoito auttanut. Tänne ei ole tullut niin useasti nyt kesällä postailtuakaan, mutta, se tulkittakoon toivon mukaan siten että hoito tosiaan on tehonnut, mutta, kieltämättä on tässä muutakin kiirettä ja ohjelmaa ollut. Todennäköisesti tämä on tälle kesälle viimeinen postaus, ensi kesällä jatketaan ellei mitään kummempaa ilmene! Ja, tällä kesällä uskaltautui ensimmäisen kerran moneen vuoteen uimaankin, ennen olo on ollut sen verran flunssainen ja viluinen, ettei ajatus tullut kyseeseenkään. Poimittiin Heinäkuussa mustikoita ja mustikka-retken ohella viereisellä järvellä käväistiin uimassa, marjat + virkistäytyminen yhdellä kerralla. Eikä allergiaoireita missään vaiheessa.

KELA-aiheinen Päivitys-postaus 4.11.2014

Laskeskelin vuotuista omaa Grazax -kulumäärääni ja totesin että loppuvuodella saan lääkkeet jälleen omavastuun hinnalla, elikkä siis, laskin, että Grazax (75,65€/ 1kk lääkkeet) kerryttää vuotuista Kelan omavastuuta (joka vuonna 2014 on 610€) 8 kuukauden ajalta reilut 605€. Jos loppuvuodelle siis on ollut muita lääkereseptejä, niin omavastuu voi täyttyä nopeammin. Ainakin suosittelen että lääkäriltä pyytää Cetirizin -allergiaoirelääkkeen reseptillä sillä sen kanssa tuo 610€ ylittyy kivuttomasti helpommin, ja loppuvuoden lääkkeet saa apteekista ulos omavastuun hinnalla. Ei kumminkaan kannata ottaa ennen kuin vasta Joulukuussa se 3 kuukauden lääkesatsi ulos apteekista, koska Kela laskee miten sun lääkkeet riittävät ja loppuvuoden omavastuu, 1,50€/ lääkesatsi -hintaetu on menetetty. Eli, Marraskuussakaan ei kannata ottaa 3kk lääkkeitä, koska seuraavalla vuodella joutuu aika pian alkuvuodesta ostamaan jo 75,65€ hintaan, heti Helmikuussa. Mutta, Joulukuussa ostaessa 3 kuun lääkkeet seuraava lääkeostokerta menee sitten jo Maaliskuun puolelle, eikä vaikuta ensi vuoden vuotuisen omavastuun kerryttämiseen niin merkittävästi, vuotuinen raja kannattaa tarkistaa ja laskea. Jos korvaus nousisi 670€ (kuten vuonna 2013) Grazaxia tulee ostaa 9 kuukautta, niin tuo raja on saavutettu ja jälleen Joulukuussa 2015 saa hankittua 3 kuukauden lääkkeet, 1,50€ omavastuun hinnalla. No, tämä on omaa laskeskelua, mutta säästöä se pienikin säästö. Eli, kannattaa ajoittaa esim. kalenteriin päivät joina käy ostamassa Grazaxit eikä niistä juuri saa poiketa, jos lääkkeitä jää syömättä tulee ne ainakin ennemmin tai myöhemmin käytettyä ja ainakin Kelan tarjoamat edut tulee maksimaalisesti siten käytettyä. Tarkkuutta siis nyt loppuvuodeksi Grazaxin kanssa!

4.7.2016
Hoidon toimivuudesta

Siedätyshoidosta on aika vetää pientä yhteenvetoa, ja todettava että se oli kannattavaa. Heinä-oireet siedätyshoidon heinää vastaan on hyvin minimaalisia, edelleen toki ne heinät, joihin hoito ei siedätä, tuo oireita sekä suurimmat heinäkukinta -piikit. Kesä 2015 tuntui menevän ihan kivasti ja tämä 2016 kesä yhtälailla hyvin. Muita allergiaoireita, mm. koivusta, olen hoitanut nyt Cetirizinillä ja menettelen sen kanssa niin että yksi pilleri aamulla yksi illalla ennen nukkumaanmenoa. Illalla siksi, että kesällä tulee pidettyä ikkunaa auki ja yön aikana Cetirizinin vaikutus heikkenee, jolloin aamulla olisi muuten suht tukkoisessa kunnossa.. Jotkut menettelyni hieman kauhisteli, mutta lääkärille menettely sopi ja Cetiriziniäkin kirjattiin että voin ottaa hieman useammin kuin 1 pilleri per vrk. Kannattaa varmentaa siis asiaa lääkäriltä jos asia epäilyttää. 2016 Heinä kukintojen osalta epäilen, että kukinta on kohta loppumassa. Kesän kaikki kasvustot ovat olleet etuajassa, joten luulen että loppukesästä tulee allergikoille hieman helpompi. Toki Pujo aloittelee juuri kukintaansa, että oireenaiheuttajia tulee vielä kyllä, mutta heinien osalta kausi taitaa alkaa olla tässä.

26.11.2018
Kesän -18 kuulumiset

Tässä on ollut pitkä tovi, yli 2 vuotta viime päivityksestä.
Mutta tuolla ajalla todettava, että oireet on Timotei heinän osalta pysyneet kurissa, muut heinät joille allergiaa on myös todettu, oireita on ollut: Mustikkametsään on saanut hakea apteekista kortisonipohjaista nenäsumutetta, viime kesällä allergiaoireisiin tuli silmätippoja, kun oireet alkoi jonkinlaista silmätulehduksen alkua tehdä ja lisäksi tuli lääkärin määräämä pilleri, ne toki auttaneet jonkin verran että oireet pysynyt kurissa. Harmittaa ettei ole täysin oireista eroon päässyt, mutta merkittävästi vähäisempiä oireet ovat. -Koivu allergikkona juhannusvihta saa aikaan pientä oireilua mutta siitä en luovu oireiden vuoksi, kärsin ennemmin nämä oireet kuin luopuisin juhannusvihdasta.

Koitan yhä päivittää ajoittain kuulumisia tänne, mutta taitaa olla päivitys per vuosi -periaate, hoito toimi hyvin ja tosiaan oireita on ollut puiden ja pensaiden kukinnan aikaan sekä jos olen mennyt mustikkametsään, niin metsässä jossa ei timotei heinää juuri hirveästi ole.


-AJ

2 kommenttia:

  1. Kiitoksia hyvästä raportista. Lapselle aloitettiin Grazax-siedätyshoito ja kokemuksia etsittiin ja löysimme tämän sivun. Jatketaan siis hoitoa :-)

    VastaaPoista
  2. Laita ihmeessä raporttia vaikka vaan vuosittainen. Seuraan.....

    VastaaPoista