tiistai 27. tammikuuta 2015

Salon Messut 2015

Tuli käytyä ja nähtyä messut, ja Lauantaipäiväinen meni pidemmäksi mitä oli etukäteen ajatellutkaan...  Messuanti oli mielenkiintoinen ja kattava, ja todettava että isommat puitteet ja enemmän näytteileasettajia mitä viime vuonna. Tuli paljon, paljon uusia ideoita ja tulevaisuuden teemoja nähtyä mitkä tulevat varmasti yleistymään Suomalaisessa sisustamisessa ja sisätilojen remontoinnissa, mm. mikrosementtiä K-raudan yhteydessä oli Paimion Maalauspalvelu esittelemässä ja esittelyssä oleva tuote, se tuntui tosi kovalta jutulta tulevaisuudessa. Tuote on vanha tuttu jo Etelän maista, mutta vasta nyt yleistymässä Suomessa. Esittelevä Firman edustaja kertoi tuotteen olevan n. pari kuukautta ollut heillä ainoana Varsinais-Suomen alueella tarjolla. Tuote helpoittaa merkittävästi keittiö- ja kylppäriremontteja, -mikä luonnollisesti on remontteja nopeuttava asia, lisäksi tuote tekee kaikista pinnoista perinteistä maalausta tai tapettiin verrattuna elävämmän, kivemman ja muokattavamman oloisen mikä avaa runsaasti mahdollisuuksia. Pinnoite on tosi kestävän oloinen, esittelijällä oli pinnoitetta vedetty kipsilevyn päälle, kipsilevy oli pakettiauto-kuljetuksessa kulmista hieman murtunut mutta tämä maalipinta oli murtumasta huolimatta ehjä. Värimaailma on laaja, sopii niin yksityiskohdaksi kuin koko rakennuksen pinta-aloille käytettäväksi. Pinnoitteeseen saa hienoja kultahileitä tai vastaavia, mikä on yleisempää juuri eteläisemmän euroopan maissa. Vaihtoehtona suhtkoht edullinen, riippuen ratkaisuista ja kohteesta jonne työ toteutetaan, loppujen lopuksi erittäin mielenkiintoinen ja allergiaystävällinen, ja varmasti helpolla puhtaanapidolla pidettävä. Itse kiinnostuin tuotteesta erittäin kovasti ja näen että sillä on kyllä varmasti tulevaisuutta ja merkittäviä mahdollisuuksia Suomessa. Jälkikäteen harmitti ettei tullut napattua esimerkki-kuvaa, jonka olisin voinut postata tänne oheen, mallit kirjasessa olivat erittäin vaikuttavia.
 
Vastaavanlaista Sementtilastulevyä ulkoseinien päällystämiseen oli myöskin esittelyssä messuilla Stonerexin toimesta, hyvin muokattavissa olevia vaihtoehtoja niin kivirappaus-vaihtoehdosta aina puulta näyttäviin vaihtoehtoihin, oikeanlaisella asennuksella tuote on varmasti pitkäikäinen ja huoltovapaa vaihtoehto. Peruskooltaan 1,20 metristä jopa 3 metriin, mutta mahdollista saada asiakkaalle myös mittatilauksena. Seinälevyt eristävät myös melua, ovat suhteellisen kevyitä ratkaisuja ja monipuolisesti työstettävissä. Ratkaisu käy niin pientalojen kuin suurempien kerrostalojenkin julkisivuihin, joten levyt on hyvä vaihtoehto monen muun olemassaolevan rakennusvaihtoehdon joukossa. Suositeltava, harkittava vaihtoehto mikäli ulkoseiniä olisi tarkoitus remontoida.
 
Esittelyssä oli myös Sewerex, viemäriremonttiin kuntapuolelta tutumpi vaihtoehto, eli putkien sukitus. Siinä vanhat putket ensin avataan, ja putkiin tehdään uusi sisäpinnoite paineilmapohjaisella koneella. Etuna on se, että toimi ei aiheuta tarvetta avata rakenteita, vaan koneet viedään tiloihin missä työskennellään ja työ tehdään maan päältä. Toki oman haasteensa tuo tietyntyyppiset putket, esim. 90-kulman putet, joihin tulee tarpeentullen ehkä tehdä oikaisuja. Silti, kokonaisvaihtoehtoisesti tämä on käypä vaihtoehto siihen että kaikki viemärit uusittaisiin kokonaisuudessaan uusiksi, ja suhtkoht edullinen kokonaiskustannuksiin verrattuna. Vaihtoehto soveltuu niin pientaloihin kuin kerrostaloihin, lisäksi työ voidaan  toteuttaa jaksottain ilman ylimääräistä yhtäaikaista, suurta haittaa esim. kerrostalon asukkaille.
 
Ikkunaremontteja oli tarjoamassa monia esittelijöitä, mukana Tiiviä markkinoimassa mm. Juha Mieto joka tuli käytyä toki kättelemässä... Noh, tuli aihepiiristä hieman opittuakin jotain, mutta myös uusia tuulia tarjoaa mm. Skaala-ikkunat. Heillä on tarjota ikkunan karmin sisälle asennettu ilmanvaihtojärjestelmä lämmönkeräin-järjestelmällä, jota voi teknisesti ohjata joko ikkunan yhteyteen kuuluvalla ohjauspaneelilla, älypuhelimella taikka tabletilla, tai tietokoneella... -Niin oudolta kuin se kuullostaakin (ettei vain naapurin ikkunaa säätelisi...)  Se on ehkä tällä hetkellä merkittävimpiä asioita ikkunamarkkinoilla, automatiikka kykenee tunnistamaan ilman hiilidioksiditason ja laitteisto alkaa ohjaamaan huoneistoon raitisilmaa sen mukaan mitä tasot on. -Kysymys on, että tuoko se merkittäviä sähkökuluja sen päälle, mutta, menetelmä soveltuu kuulemman parhaiten painovoimaisella ilmanvaihdolla oleviin asuntoihin, ja parantaa huoneilman laatua... Markkinoinnissa sanoivat että poistaa päänsäryt, ja noh... Miksei, jos huoneilma kerran on huono, niin siihen voi reagoida päänsäryllä. Miksei siihen siis ole uskominen, ja kalliita lääkekuluja kykenisi samalla välttämään...
 
3D-tulostettaviin pienoismalleihin sai pientä tuntumaa SSKKY:n ja 3DTech:n yhteispisteessä, siinä Suunnitteluassistentti, rakennuspiirtäjä esitteli miten talojen pohjapiirrustuksia ja 3D-piirroskuvia & suunnitelmia tehdään. Esitteli hieman ohjelmaakin jolla tuota työtä tehdään, vaikutti mielenkiintoiselta. Kiinteistönvälittäjät palveluita paljolti käyttävät, mm. VirtualDesingin kautta tilaillaan pohjapiirroksia esitteihin jne. Tässä oli Twitterissä jokin juttu, että etenkin kellariremontit olisi syytä suunnitella rakennuspiirtäjällä huolella, ja esimerkkinä oli käytetty kellaria jossa oli kellarin kantavat rakenteet purettu pois ja seinä seisoi ilmassa.. Noh, Uudisrakentamisessa piirrustuksia on moneen lähtöön, rakennuspiirrustukset jne., mutta, 3D pienoismallit suhtkoht siinä mittakaavassa ovat vielä erinomaisia markkinointikeinoja, etenkin RS-kohteissa. Niiden käytöstä Suomessa itsellä ei ole tietoa, mutta, uskoisin että suurimmissa hankkeissa pääkaupunkiseudulla niiden käyttö on yleisempää mitä muualla Suomessa...

Sunnuntai meni lumihommissa, tosin hieman tuli mietittyä kissan hajoittamaa kiipeilytelinettä mitä sen kanssa sitten tekisi... Korjaisiko vai ostaisiko uutta. Illalla kissa meni rauhassa nukkumaan telineensä päälle kun ykskaks naps... Telineen muoviosa napsahti poikki ja kisun rauhaisat unet päättyi siihen, pikkaisen säikähti kun tipahti telineen kanssa lattialle... Noh, näitä sattuu, kyl sitä oli aikaisemmin illalla kattellut että onpas kiipeilyteline löysä/ vino, mutten uskonut et siellä vikaa olisi ollut..

Mua sitten alkaa ärsyttää tämä Nokia/ Microsoftin sooloilema kauppa, nyt oli tullut ilmoitus sähköpostiin et Nokia tilit poistuu käytöstä 9.3. ja sen vuoksi joutuisi urakoimaan sähköpostiosoitteiden ja mm. Flickr palvelun eteeen. Ärsyttävää toimintaa.

Jostain syystä tietokoneeni nyt tökki et en saanut muutamaa kuvaa messuilta tänne, mut ei niitä kovin montaa olis ollut.

-AJ

1 kommentti:

  1. Kommentoitava vielä, että messuilla oli kieltämättä erinomainen tunnelma ja porukkaa parkkipaikan perusteella useampia tuhansia, itse näen että tällä messutapahtumalla olisi jatkossakin kasvavissa määrin kysyntää ja ajankohdaltaan ne tulevat hyvään saumaan ennen kevään koittoa. Tilat oli tälläkertaa paremmat ja suuremmat, samoin parkkitilat, niistä on annettava kiitosta. Mielenkiinnolla jään odottamaan vuoden päästä järjestettäviä messuja, varmaa on että ensi vuonnakin käväisisin katsastamassa messutarjonnan.

    VastaaPoista