sunnuntai 16. toukokuuta 2021

Keväiset askareet

 Kuntavaalikampanjoinnit ovat lähteneet liikkeelle viimein, hitusen ehkä lässähtäneemmin normaaliin totuttuun nähden. Koronarajoitukset ovat karsineet puolueiden toritapahtumat pitkälti pois, -Joskin lauantaina torin ohi ajaessa näytti, ettei osalla salolaisilla ole koronasta enää huolen häivääkään. Virustilanne silti on ollut paikkakunnalla varsin valitettava, -Uhka ei ole vielä ohi.

On myönnettävä että kevät on ollut itselläkin normaaliin nähden kiireisempi. Vaalien siirtyminen on hitusen vaikuttanut omankin kampanjan toteuttamiseen, mm. ehdokashankinta jatkui Toukokuun alkupuolelle saakka. Lisäksi kevät koitti, ja -Kevättyöt on tehtävä. Olenkin pistänyt viime viikon kuluessa hiljalleen osan perunoista kasvamaan. -Hevosenlantaa olen useamman kuorman hakenutkin lannoitteeksi. Kasvihuoneessa kasvamassa on niin tomaattia, kurkkua kasvihuoneelle että avomaalle, kurpitsaa sekä kesäkukkia. 

Useampiin vaalikoneisiin olen myös vastannut, lisäksi näihin vaaleihin sain linkitettyä ehdokassivun suoraan blogini yläpalkkiin. -Voittekin siis suoraan sitä kautta käydä tutustumassa ehdokasprofiiliini.

Oman huolensa on päivittäiseen elämään tuonut myös perheenjäsenen sairastelu, tästä on iän myötä tullut ilmeisesti hänelle loppuelämän haaste, joka vaatii itsenikin osalta oman huomionsa. Salon terveyspalveluita on kehuttava melko hyviksi. Hoitoa ja apua on ollut kiitettävästi saatavilla. Isoin harmin aihe ylipäänsä onkin ollut se, että terveys on mennyt siihen pisteeseen että sairaalan palveluita ylipäänsä tarvitsee, jokainen meistä ikääntyy ja haluaisi mahdollisimman terveenä pärjätä läpi elämän.

Vielä lyhyesti sananen kuntavaaleista. 

Epäilen, että vaalien lykkääntyminen kesään, ja näin kesäiset kelit pitkän talven jälkeen, ovat saaneetkin ihmisten mielenkiinnon politiikasta vapaa-aikaan ja muihin asioihin. Tämä tarkoittaa ikävää kuultavaa äänestysaktiivisuuden kannalta ajatellen. -Viime kuntavaaleissa keskimäärin äänestysaktiivisuus oli noin 58 prosentissa. Epäilen, että näissä kuntavaaleissa saatetaan jäädä alle 50 prosentin. -Mitä tämä sitten tarkoittaa kunnallisen päätöksenteon uskottavuudelle, jääkin ikäväksi arvoitukseksi. Toivottavasti pelkokuvani jäisi vääräksi. 

Lisää mietteitä tuonnempana, 

on taas aika ryhtyä päivän askareisiin.

-AJ

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti