sunnuntai 13. kesäkuuta 2021

Kuntavaalipäivä 2021

 Kuntavaalit ratkeavat juurikin tänään.

Jännää ja mielenkiintoista on, ja ennakkoasetelmat tuntuvat tosi tasaisilta puolueiden välillä, näin paikallisesti ajatellen, kun ottaa huomioon paikalliset nyanssit. -Jännitetään siis loppuun asti.


-Varhain aamusta jo suunnattiin vaalipaikalle, Perttelissä Kaivolan koululle. Kansalaisvelvoite tuli asianmukaisesti täytettyä.

Itse olen optimistinen, -Kampanjani oli mielestäni melko hyvä, vaikka Korona on omat haittansa tuonutkin kampanjointiin, -enemmän harmia olisi ollut, jos vaalit olisi olleet syksyllä. Toisaalta nyt on ollut ihan mukava kyllä kampanjoida, vaikka perinteiset torilla tapahtuvat kampanjoinnit ovat olleetkin minimissä.

Näistä vaaleista ennakoitiin pitkälti Somevaaleja. -Tuliko niistä somevaalit vai ei, voi olla montaa mieltä. Some-markkinointia on ollut jonkin verran, mutta, mm. miten se itse kullekin näkyy Somessa, onkin eri juttu. Itse en myöskään ole sellaisissa keskusteluforumeissa osallisena, joissa keskustelu ja osa kampanjoinnista on tapahtunut. En ole nähnyt sen tuovan lisäarvoa omaan kampanjointiin, vaan pikemminkin aikaa kuluttavana rasitteena. -Päätökset vaativat perehtymistä turhanpäiväisen somessa vatvomisen ja vääntämisen sijasta. -Tästä nousikin yksi vaaliteemani ydinsanoma, Järkiperäisyyttä. -Maltillista harkintaa, perehtymistä ja kokonaiskuvan hahmotusta. -Se vaatii maalaisjärkeä enemmän kuin somevääntöä. Monesti tunteita herättävistä aiheista nousee somemyrsky puolesta ja vastaan, ja se itse tarkoituksenmukainen asiaseikka jää vaille asianmukaista käsittelyä.

Se mikä kampanjoinnistani jäi harmittamaan, oli se, että videosisältö jäi toteuttamatta, sillä valmius näiden toteuttamiseen kyllä oli. Aikaa sen sijaan tälle ei liiemmin flaikuttamiselta, ja muilta kevätkiireiltä sekä puoluevastuilta ylimääräistä juurikaan jäänyt. Olisi ollut myös kiva tehdä pelivideoita, kun kerran satunnaisesti tulee pelailtua, -yksi tekninen härpäke vaan vielä puuttuu. Mutta mukava olisi tällaistakin joskus ylipäänsä kokeilla. 

Kampanjan eteen tehtiin paljon itse, voinee sanoa että 90% kaikesta työstä. Lehtimainontaan tartuin myös pienimuotoisesti, 4 pientä ilmoitusta. -Suuret mainokset maksavat hävyttömästi, enkä kokenut sitä omakseni enkä nähnyt, että se toisi juuri mitään etua omiin lähtökohtiini.

Yhteydenottoja ja keskusteluja on jokusia ollut, ei monia, mutta muutamia. Yksi tiedustelu kampanjaa tehdessä tuli, että onko autoni myynnissä... -Ei ollut, saa nähdä ensi viikon katsastuksen koittaessa, että saako tilaisuuden käyttämättä jättämistä sitten jälkeenpäin katua... -En usko, mutta pieni jännitys sekin on, ja vuosittain aina edessä, 20-vuotias auto kun se jo on. Tarkoituksena ajaa tämä loppuun, niin pitkään kuin se menee.

Yksityisteiden varsilla on myös paljon flaikutettu. Ja silmiin pisti monessa paikassa lukuisat kuopat ja niittämättömät ojanpielet. Omassa tiekunnassamme huomasin, että niitto oli suoritettu kuluneella viikolla. Yksityistieavustukset ovat maaseudulle keskeisiä ja tärkeässä roolissa, -Näiden varsilla kilometrejä tulee herkästi lukuisia. Vaikka Salo on kaupunki, on se erittäin maaseutuvaltainen mm. Kuusjoen että Kiikalan sekä Kiskon kulmilla, -Reuna-alueiltaan. Se yksityistie kun on maaseudulle se keskeisin yhteysväylä kyläkeskuksen suuntaan, ja yksityistieavustukset ovat ainoita maaseudun asukkaiden suoraan saamia hyötyjä, joita veronkantonsa kautta vastavuoroisesti maaseudulle kohdennetaan. -Yksityisteiden merkitystä ei pidä unohtaa.

Kesä on vauhdissa, ja olen toiveikas myös tulevasta marjasadosta. Mustikkametsään olisi tarkoitus mennä, ja sateita ollaan kivasti saatu. Toivon, että säännöllisiä pieniä sateita tulisi aina marjojen kypsymiseen saakka. Myös kasvimaa kiittää kun vettä sopivasti riittää!

Hyvää Kesän jatkoa, ja käykää uurnilla!

-AJ,

Keskusta Salon Kuntavaaliehdokas nro 237.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti