sunnuntai 26. joulukuuta 2021

Tapaninpäivää!!

 Hyvää Tapaninpäivää kaikille lukijoille.

Täytyy todeta, että tänä vuonna jouluvalmistelut jäivät melko viime tippaan, vaikka hyvissä ajoin oltiinkin liikkeellä. Joulu silti tuli, ja olemme jo askeleen lähempänä Juhannusta kuin mitä olimme viikko sitten, ei ehkä päivissä, vaan tulevaisuuden puolesta. -Viikko sitten sai arvioida samoin, mutta menneisyyteen päin.

Pukki kävi ja toi uudet verkkarit ja t-paidan. -Vanhat olikin jo paikattu, samoin edelliset. Karkkeja ja konvehtejakin oli paketissa risujen sijaan. Myös se perinteinen, eli ensi vuoden sääpäiväkirja löytyi ja tulee päivittäiseen käyttöön. -Merkinnät tälle vuodelle viime vuonna joululahjaksi saatuun sääpäiväkirjaan ovat olleet kylmääviä, vähän kuten on ollut pörssisähkön hintakin.

Sähköä on kulunut takavuosien tammikuun lukuihin verraten. Hinta vaan on ollut jotain aivan totuttua järkyttävämpää. Näin itsekin pörssisähköä kuluttavana, olen seurannut hintaa hirvitellen. En ole silti alkanut vaihtamaan sopimusta, vaikka mielessä sekin on käynyt. Kiinteähintainen sähkösopimus kun tulee halvan pörssisähkön aikana vuorostaan kalliiksi. Siirto se kallein on, ja jo siirron perusmaksu on yli 30 euroa. -Tätä pidän käsittämättömänä. Perusmaksulla mielestäni katetaan ns. hallinnollisia kuluja, siis sellaisia, jotka olisi joka tapauksessa samat riippumatta siitä, onko siirtoa vähän tai paljon. Ilmeisesti siirtoyhtiöillä on eri käytännöt, mutta omaan maalaisjärkeeni nykyisen siirron perusmaksun taso ei käy. Samoin kuin LSJH:n joka kotitaloudelle postittamassa laskussa, -kierrätysjätepisteiden perusmaksussa. Kierrätit tai et, maksat, ja maksat oman jäteastian tyhjennyksestä sen lisäksi. Aivan kuin kierrättämällä haluttaisiin syödä jätekuljetusyrittäjiltä bisnes alta. Tavallaan se on paluu entiseen nykyaikaisemmassa muodossa. Ennen muinoin joskus vuosi kymmeniä sitten, minun lapsuudessa omatoimisesti jätteet toimitettiin kaatopaikalle. Nyt niitä toimitetaan omatoimisesti kierrätyspisteeseen. -Tuolloiset 5-10 markan kertahinnat ovat vain muuttuneet samaiseksi eurotasoksi.

Aluevaalit ovat edessä, ja blogi sai päivitetyn kansikuvan. -Ei sitä paljoa tuunattu, ehkä lähempää Tammikuuta. Kampanjointiin vaikuttaa omalta osaltani tulevan sähkölaskun suuruus. -Oletettavasti kampanjointi jää osaltani melko vähiin, mutta verkkoon pyrin tuomaan esille mietteitäni perinteiseen tapaan. -Aluevaalisivu on myös avattu, ja sieltä voitte käydä tutustumassa tarkemmin mietteisiini. Myös vaalikonevastauksiini suosittelen perehtymään tarkemmin, -Samat periaatteet ja arvot vaikuttavat osaltani näissäkin vaaleissa, kuin mitä vaikutti kuntavaaleissa.

Tapaninpäivä kuluu liinavaatekomeroa siivoten. Tai oikeastaan, nyttemmin huonetta siivoten, sillä liinavaatekomero on typötyhjä. Oli jo aika näyttääkin sinne imuria ja siivousrättiä. Leivinuunia täytynee tänään jälleen uudelleen lämmittää. Eilen lämmitin sen, mutta kerran kivet oli kylmiksi päässeet, niin ei se hirmuisesti välittömästi auta. Puita on saanut polttaa urakalla, mutta silti sähkölasku on kova. Täytyy pistää siis verhoja lisää ikkunoiden eteen, jos se hitusen pitäisi pakkasta paremmin loitolla.

Hyviä välipäiviä ja Hyvää vuotta 2022. 

-AJ

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti