keskiviikko 5. tammikuuta 2022

Aluevaalikampanjointi on alkanut


Tervehdys.

Aluevaalien kampanjointi on alkanut, ja tässä hieman avaan, mitä omaan kampanjointiini olen suunnitellut. Yllä jo pääsit katsomaan esittelyvideoni. Lisäksi olen julkaissut vaaliesitteeni Järkiperäisyyttä, sähköisesti. Se on vapaasti luettavissa täältä: https://drive.google.com/file/d/1jh0vdk4bOzUybm1nNzKGWaf5bofB7xtr/view?usp=sharing 

Koska koronatilanne on pahentunut, ja aluehallintovirastot ovat asettaneet rajoitteita tilaisuuksille, kampanjoiminen painottuu kohdallani verkkoon. -Pyrin perinteisesti olemaan Twitterissä vaalien ajan aktiivinen, kommentoimalla ja tuomalla omia näkemyksiäni esille. Facebook ja Instagram eivät ole ensisijaisia kanaviani, mutta pyrin sisältöjä yhtäläisesti niihinkin tuottamaan. Kampanjointiani suunnitellessa, loin kuukausi takaperin kyselyn Twitterissä. Vastausmäärät oli vähäisiä, mutta vastaukset oli selviä. Facebook- ja youtube livet saivat kannatusta, ja koska enemmän kannatusta saaneita toritilaisuuksia tuskin tulee näiden vaalien alla olemaan, on melkeinpä näitä pyrittävä toteuttamaan. Myös Twitterin keskusteluhuoneet saattaisi kiinnostaa, -Pelkona tosin on, ettei riittävää osallistujamäärää niihin tule.

Kampanjoinnin valmistelu on ollut melko maltillista, mutta koko ajan suunnitteilla. Budjetti kampanjoinnille alkaa olla ns. tapissaan. Kuntavaaleissa jaoin Järkiperäisyyttä -esitettä, mutta näihin aluevaaleihin en vastaavaan mainoksenjakoon lähde. Syynä on liukas talvikeli ja polttoaineiden hinnat. Lisäksi tavoittavuus jäisi kumminkin melko vähäiseksi. -Mikäli esitteeni haluat perinteisellä tavalla, ota siis yhteyttä! 

Vaalikoneisiin olen myös vastannut ahkerasti, ja todettakoon, että joissain vastauksissani painettua "täppää" enemmän perusteluni avaavat näkökantojani, vaikka ne välillä vähän pitkiltä tuntuvatkin. -Mielestäni on silti äänestäjää kohtaan reilua perustella kysymyksen herättämiä ajatuksia, kuin vain klikata täppää ilman perusteluja, -Se tekee vaalikoneista vain viihdearvoista klikkailua eikä anna todellista kokonaiskuvaa siitä, mitä ehdokas ajattelee asioista.

Avoimuuden nimissä todettakoon myös, että Yle vaalikoneen taustakysymyksessä kysyi mahdollisia terveydenhuoltoalaan liittyviä tuloja. Omalla kohdallani voin todeta, että Terveystalo Oyj:n osinkotuloja itselläni on hieman, vajaan 152 omistamani pörssiosakkeen kautta. Osakkeet hankin Terveystalon listautumisannissa vuonna 2017, ja ne ovat siitä saakka olleet minulla salkussa. Muita terveysalaan liittyviä suoria sijoitusomistuksia itselläni ei tällä hetkellä ole. En nyt osaa sanoa, olisiko tätä välttämättä tarvinnut avata, mutta avoimuuden kannalta koen sen reiluksi tässä kohtaa äänestäjilleni sanoa. Innostuin Terveystaloon sijoittamisesta juurikin osin tämän Sote-uudistuksen junnaamisen vuoksi. Silloin koin, ettei silloiset päättäjät saa sote-uudistusta aikaiseksi. No, neljä vuotta on ehtinyt kulua, ja tässä nyt ollaan uudistuksen alkumetreillä. Paljon on vielä silti auki, ennen kuin valmista tulee olemaan.

Hyvää, talvista vuoden 2022 alkua lukijoilleni!

-AJ

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti