maanantai 24. tammikuuta 2022

Kiitos Aluevaaleissa minua äänestäneille!

 Tervehdys,

Aluevaalit on käyty, ja tulos oli odottamaani parempi. Eli kiitos 42 äänestäjälle, jotka luotitte minun kykyyn tehdä järkiperäisiä päätöksiä. Tällä erää tämä ei riitä oikeastaan... Tuskin juuri mihinkään, mutta kun ehdolle lähdin, niin vastaavaa kannatusta osasin odottaa.

Kampanjanteko oikeastaan vähän kuin lässähti jo alkutekijöihinsä kasaan, kun vuodenvaihteessa olleet kulut paisui odottamattoman suuriksi. -Näin ollen kampanjabudjettikin jäi neljäänsataan euroon, vaikka pyrkimys ennalta oli saada mainostettua tätä enemmän. Rahallista vaalitukea en lähtenyt hakemaan, sillä se tuntuu kerjäämiseltä. 

Mutta ei huolta, -Edessä siintää paikkajako. Ja siitä sanottava nyt tähän sananen: -Päätöksissä, joissa aluevaltuutettu tai lautakuntaan valittu varsinainen on jäävi, tarvitaan varajäseniä. Eli selkosuomeksi sanottuna, jos valittu on vaikkapa töissä terveydenhuoltoalalla, ja työnantajana toimii valitun päättäjän oma hyvinvointialue, on päätöksissä joissa tällainen henkilö on tekemässä päätöstä omiin töihin liittyen seurauksena jääviys -tilanne. Sama pätee jos työnantajana on yksityinen toimija ja päätettävänä asiana on kyseistä yksityistä toimijaa koskeva asia, mikäli päättäjä on kyseisen firman alaisuudessa töissä. Tällöin tarvitaan varoja. Koen, ettei tämä niinkään ole merkittävästi Keskustan ongelma, mutta koskee Keskustaa siinä missä muitakin.

Puolueet ovat myös uuden edessä, sillä nyt muodostui uusi maakunnallinen hallinnon taso, ja aluevaltuustoryhmä koostuu eri puolilta maakuntaa valituista päättäjistä. Kansanedustajille tuttu maakunnallinen vaikuttaminen tulee tulla tutuksi myös kuntapäättäjänä toimiville aluevaltuutetuille, mutta myös kunnallisjärjestöille että paikallisyhdistyksille, -On perusteltua edellyttää valittuja aluevaltuutettuja tapaamaan kuntakentän äänestäjiä eri puolilla maakuntaa eri tapahtumissa ja tilaisuuksissa. -Pelkoni on, että Kokoomuksen saadessa näin suuren vaalivoiton maakunnassamme, että palveluiden keskittämistahti tulee olemaan varsin huimaa, ja ns. "jarrukapuloita" tarvitaan jokaiseen valittavaan lautakuntaan turvaamaan lähipalvelut lähellä jatkossakin.

Näillä lyhyillä mietteillä,

Kiitos luottamuksesta!

-AJ

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti