tiistai 4. huhtikuuta 2023

Se niistä vaaleista

Eduskuntavaalit, -Ylipäätään vaalit. Iloisia ilmeitä ja kampanjointia. Tältä erää ehdokkailta ohitse. Saa hengähtää, -itsekin, ehdokkaiden tukena tori- ja tapahtuma tilaisuuksissa mukana olleena. Lauantaina vielä grillattiin viimeiset sadat makkarat. Nyt tulos on selvillä ja kunnioitettava kansan päätöstä. Mielestäni Keskustan osalta puoluejohto / Saarikko linjasi aivan oikein, että oppositio kutsuu Keskustaa. On arvostettava tunnustusta, että turpiin tuli ja tuplaten. 

On tunnustettava, että ehkä itse olisi voinut tehdä enemmänkin. Erinäisistä syistä jäi vaalitentit katsomatta, enkä twitterissä saati somessa näihin vaaleihin ehtinyt panostaa. Itseä tuo harmittaa, vaalituloksen jälkeen ehkä astetta enemmänkin. Mutta ei se vaalitulokseen olisi sitä vertaa vaikuttanut, joten lohduttaudun tällä. Edessä on paljon mielenkiintoista seurattavaa mm. hallitusneuvotteluihin liittyen, -ja veikkaan että Orpolle tulee vielä orpo olo, Keskustan jättäytyessä oppositioon. Vaali-iltana Orpon eleitä seuratessa Saarikon lausuntoihin, saattoi hyvin huomata, että Kokoomuksen tahtotila olisi ilmiselvästi hallitusyhteistyö Keskustan kanssa. Samaa viestiä välitti eilisiin iltauutisiin Kokoomuksen Elina Valtonen. Keskustan tulisi eritoten kuunnella nyt kannattajakuntaansa, -sen sivuutus jos mikä, tulisi kostautumaan.

Kevät keikkuu tulevi, sanotaan. Takapakkia otettiin ennen kuunvaihdetta. Itse odotan jo perunamaan istutusta ja puutarhahommia, saa kotiviljelmät kasvulle. Ensi talven polttopuut saatava liiteriin ja muutoinkin edessä on valmistautuminen ensi talven varalle. Kulunut talvi oli ennakoitua helpompi, mm. sähkölaskujen osalta. Pörssisähkön hintoja seurattiin aktiivisesti ja puita meni kiitettävästi. Nyt isoin osa sähköpattereista onkin jo sammutettu. On ollut edellistalvea pienempiä laskuja, kiitos sekalaisten sähkötukien ja korkeiden hintojen pelolle. Kulutuskin tippui huomattavasti, mitä Fortumin palvelusta kulloinkin vain sitten näki.

Hyvää pääsiäistä kaikille!
-AJ 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti